Beoordeeld met een 9,4 op
Neem contact met ons op! 0181 - 32 37 93

Energielabel

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning is het belangrijk om te letten op verschillende aspecten, waaronder het energieverbruik en de duurzaamheid van de woning. Daarom geven wij je hier meer informatie over het Energielabel voor Woningen.

Het energielabel is een rapport over de woning dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is. Het loopt van A (zeer energiezuinig) tot G (niet energiezuinig), hoe beter het label hoe minder energie de woning verbruikt.

Het energielabel geeft je een beter beeld over de energieprestaties van de woning. Als de woning die je op het oog hebt een label A heeft, betekent dit dat het huis goed geïsoleerd is, efficiënte verwarming en ventilatie heeft en daardoor waarschijnlijk lagere energiekosten heeft.
Daarnaast kan het energielabel ook invloed hebben op de waarde van je woning. Een woning met een hoog energielabel kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers omdat zij weten dat ze minder geld kwijt zullen zijn aan energiekosten. Daardoor kan het een positief effect hebben op de verkoop van je woning.

Bij de verkoop of verhuur van een woning ben je verplicht om een definitief energielabel voor de woning te hebben. Een energielabel wordt opgesteld door een gecertificeerd energieadviseur die langs komt om de woning te inspecteren en te beoordelen op aspecten als isolatie, verwarmingssysteem, beglazing, ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen. Het definitieve energielabel is 10 jaar geldig.

Als jouw woning een minder gunstig energielabel heeft zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de energieprestatie van de woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de woning, het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van een oude cv-ketel voor een nieuw energiezuinig model. Deze investeringen zullen niet alleen bijdragen aan een beter energielabel, maar ook aan een lagere energierekening en een comfortabelere leefomgeving. Ook is het mogelijk om deze investering als een bouwdepot op te nemen in jouw hypotheek. Hiervoor heb je een taxatierapport met verbouwing nodig. Onze hypotheekadviseur kan je hier alles over vertellen!

Kortom, een energielabel is een handige tool om de energieprestaties van een woning in kaart te brengen en kan ook nog eens een positieve invloed hebben op de waarde van je woning.

Wij kunnen je helpen bij het verkrijgen van een energielabel voor jouw woning en adviseren over mogelijke energiebesparende maatregelen. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar een energieadviseur? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!