Beoordeeld met een 9,4 op
Neem contact met ons op! 0181 - 32 37 93

Taxaties

Een taxatie is een belangrijke stap bij kopen, verkopen of financieringen. Of het nu gaat om een taxatie voor een appartement, eengezinswoning, vrijstaande woning, nieuwbouwwoning, of een recreatiewoning, wij hebben de expertise om je verder te helpen. Taxeren is een groot onderdeel van ons werk en wij leggen je graag uit wat dit precies inhoudt.

Het doel van een taxatie is om een realistische en objectieve waarde te bepalen die als basis kan dienen bij verschillende vastgoedtransacties. Een taxatierapport geeft een realistisch waardeoordeel van een object en wordt altijd uitgevoerd door een erkende en ervaren taxateur.
Daarnaast is met de financieringsaanvraag de tijdsfactor hierbij vaak erg belangrijk. Daarom streven wij ernaar om onze taxaties op korte termijn gereed te hebben. Door onze snelle doorlooptijden kun jij snel door met de vervolgstappen!

Waarom is een taxatie nodig?

Een taxatierapport is noodzakelijk om de marktwaarde van een onroerend goed vast te stellen in een officieel document. Dit is bijvoorbeeld nodig voor een hypotheekaanvraag bij de aankoop van een woning, hypotheek verhoging voor een verbouwing of het oversluiten van de huidige hypotheek, maar ook bij een erfenis of scheiding of voor belasting- of investeringsdoeleinden.

Wie voert een taxatie uit?

Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur; een professional, gediplomeerd en gecertificeerd bij Stichting VastgoedCert en het Nederlandse Register van Taxateurs (NRVT). Het is belangrijk om een erkende taxateur te kiezen die bekend is met de lokale markt en alle relevante regelgeving.

Hoe verloopt een woningopname?

De taxateur komt naar de woning toe voor opname van de taxatie, meet daarbij de woning in en neemt foto’s van alle binnen- en buitenruimtes.
Alle benodigde bronnen worden op voorhand geraadpleegd. Op basis van deze opname en vergelijkingsgegevens stelt de taxateur het taxatierapport op. Hierin wordt ook de staat van de woning opgenomen en eventuele beperkingen zoals erfdienstbaarheden of juridische kwesties.

Waar wordt de waarde op gebaseerd?

De waarde van een woning wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de locatie, de grootte van de woning en het perceel, de staat van onderhoud, de voorzieningen in de buurt en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. De taxateur houdt rekening met al deze aspecten om tot een realistische waarde te komen.

Hoe daarna verder?

Na opname van de taxatie werkt de taxateur het taxatierapport uit op kantoor. Het taxatierapport wordt ingediend bij het NWWI ter validatie. Zodra het rapport door hen wordt goedgekeurd ontvang je het gevalideerde taxatierapport via email.

Dus als je op zoek bent naar een professionele woning taxateur die jouw belangen op de eerste plaats stelt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Xander en Stephanie zijn beide gecertificeerd makelaar en taxateur en staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!Maak een vrijblijvende afspraak

Hierbij geef ik Xtra Makelaardij toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor het verwerken van deze contactaanvraag en contact met mij hierover op te nemen. *

Neem direct contact op


Xtra Makelaardij

Rijksstraatweg 29
3222 KA Hellevoetsluis

Openingstijden

  • Ma - vr

    09:00 - 17:30

  • Za

    Op afspraak

  • Zo

    Gesloten